Skriv fantastisk romance

Nishad skrivkurs med konkreta tips, övningar och mängder med exempel från bästsäljande böcker.

Vill du skriva en fantastisk romance?

I den här kursen får du kunskap, inspiration, konkreta verktyg och övningar som hjälper dig att skriva en fantastisk romance. Dessutom strösslar vi med exempel ur bästsäljande romance-böcker.

Efter kursen kommer du bl.a. att ...

 • Skriva karaktärer som läsaren kan sympatisera med
 • Skapa dynamik i berättelsen genom olika sorters konflikt
 • Identifiera - och maximera - dina nyckelscener
 • Gestalta kärlek
 • Förstå nycklarna som romance-läsaren förväntar sig

I höst: 3 kurstillfällen på distans

I höst ges SKRIV FANTASTISK ROMANCE som kurs på Folkuniversitetet, där vi träffas tre tisdagskvällar:
21 september, 28 september samt 5 oktober, alltid klockan 18:00 - 21:00

Därför stänger vi temporärt möjligheten att teckna upp dig på den digitala självstudiekursen. 

Kursen passar dig som ...

Den här kursen vänder sig till dig som vill skriva romantik (genren Romance) och vill ha stöd att färdigställa ditt manus så det möter - eller kanske till och med överträffar! - läsarnas förväntan. Det passar även dig som skriver en berättelse där romantik spelar en betydande roll.

Du har kanske gått några skrivkurser tidigare och nu söker du en nishad kurs som kan hjälpa dig att skriva fängslande romantik som bidrar till att läsaren förälskar sig i dina karaktärer och din berättelse.  I den här kursen kan du fokusera på att utveckla din genre-specifika kunskap och få konkreta tips som gör att du kan gå från idé till ett fantastiskt romance-manus.

Välj med eller utan individuell respons

Vi som står bakom kursen är båda diplomerade lektörer och skrivcoacher. Om du vill ha individuellt stöd och respons på dina texter, så kan du välja detta som alternativ.

Vi som står bakom kursen

Mikaela Skantz

Mikaela är diplomerad lektör och älskar att arbeta med all sorts litteratur, även om romance ligger särskilt nära hennes hjärta. Hon är erkänd bokslukerska och läser drygt 200 böcker per år, främst romance och feelgood (utöver manus hon läser som lektör).  

Mikaelas styrkor ligger i att hjälpa författare med karaktärsutveckling, logik och struktur, och hon ställer många frågor i sin feedback. 

Gilly (Gunilla) Nyström

Gilly är diplomerad lektör som brinner för att hjälpa författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar.  Hon föreläser och bloggar ofta om skrivande och driver bland annat skrivkursen Bokcirkel för författare. 

Som skrivcoach och lektör fokuserar hon på att ge dig  verktyg att förbättra och färdigställa ditt manus på ett sätt som samtidigt bevarar det som är unikt både för din text och dig som författare.

Reviews

5

Top Rated
 • 5 100%
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
Sofia

Supernöjd! Missa inte denna godbit :)

Jag har blivit inspirerad, engagerad och taggad på att slutföra mitt manus! Det här var som gjort för mig som älskar att skriva om kärlek, vare sig det är huvudstoryn eller inte. Jag har lärt mig mycket om bl a karaktärsutveckling och nyckelhändelser. Kursen innehåller många tänkvärda övningar och de sätter även igång kreativiteten. Jag rekommenderar verkligen denna kurs!

2 months ago
Marie

Inspirerande och faktafyllt

Äntligen en kurs som fokuserar på att skriva romantik. Jag har fått massa smarta verktyg och nycklar och mitt manus har tagit stora kliv framåt, även om jag inte skriver renodlad romance utan har det mer som bi-intrig. Tydligt, konkret, inspirerande och lärorikt. Särskilt bra med alla konkreta exempel!!!

3 months ago

Om romance-läsaren

En person som läser romance förväntar sig att uppleva alla känslor som man kan ha när man blir förälskad – utan att själv riskera att såras. Läsaren förväntar sig även ett lyckligt slut. Det som väcker läsarens nyfikenhet handlar om vilka utmaningar paret ska tvingas genomgå innan de blir ett par.

 • 41 %  är mellan 30-54 år
 • 84 % är kvinnor
 • 39 % av alla romance-böcker som säljs är e-böcker
 • Romance-läsaren är generellt lojal och följer gärna favoritförfattare

Gå med i facebook-gruppen

Vill du känna gemenskap med andra som skriver romance?
Gå med i vår facebook-grupp "Vi som skriver romance".

Om genren Romance

Böcker inom genren romance  handlar om två personer som förälskar sig och kämpar mot olika former av hinder innan de blir lyckliga tillsammans.

För övrigt kan handlingen utspela sig både när och var som helst, tonaliteten kan variera och de kan innehålla olika grad av sensualitet eller romantik. I centrum står alltid kärlekshistorien.

 • Jane Austens Stolthet och fördom utkom 1813 och och står FORTFARANDE som inspiration till romantiska komedier.
 • Fler opublicerade författare gör en första försäljning inom romance än i någon annan genre.
 • I USA omsätter romance-böcker ungefär lika mycket som spänning/thrillers och fantasy gör tillsammans.

Kom i stämning när du skriver

Lyssna på vår spotify-lista med romantiska feelgood-låtar och kom i rätt stämning.