Lockar din inledning?

En djupanalys av inledning på ditt manus: väcker den intresse att fortsätta läsa (eller hur kan den utvecklas ytterligare)?

Hur lång tid tar det för en läsare att avgöra om en bok är värd mer tid? Eller för en potentiell förläggare att avgöra om ditt manus ska passera nålsögat?

Du vet förstås svaret: det är inte många meningar, stycken eller sidor du har på dig att väcka ett tillräckligt stort intresse.

Det finns vissa saker din inledning behöver innehålla för att fånga läsarens intresse. Jag granskar ditt första kapitel med detta som fokus, och ger dig återkoppling på hur du kan utveckla din inledning för att förstärka läsarens nyfikenhet att fortsätta läsa.

Det jag bland annat tittar på är om berättelsen börjar utan uppvärmning och på ett sätt som väcker nyfikenhet och hur du etablerar huvudkaraktärerna och miljön. Dessutom ger jag dig en fingervisning om vad läsaren kan uppfatta som huvudtema och huvudkonflikt. Jag letar även efter den sk kroken och tittar på om det första kapitlets avslut lockar till fortsatt läsning.

Du får en sammanfattande analys på 1-3 sidor inom två veckor.

Sharon Elbaz

Skriver dystopisk YA-roman

Genom sitt skarpa öga lyckades Gilly uppfatta saker som jag inte själv sett. Hon ställde även viktiga och specifika frågor som gav mig möjlighet att själv ställa RÄTT frågor till min text.  

Jag kan inte nog poängtera hur värdefullt det är att få någon annans åsikter och tankar om en berättelse en själv jobbat med i månader och ibland år.

Jag hjälper dig att lyfta ditt manus till nästa nivå

Kanske har du aldrig skrivit skönlitteratur tidigare och söker någon som kan lotsa dig framåt. Kanske vill du skriva en fackbok om ett expertområde eller kopplat till ditt företag? Eller så har du redan skrivit klart, skickat till förlag och fått en refusering men inte gett upp drömmen. Eller så har du …  

Anledningarna att ta hjälp av en lektör och skrivcoach varierar. Men gemensamt är att du vill ha individuellt stöd som hjälper dig framåt – konkret och konstruktivt – med utgångspunkt i manusets behov och dina förutsättningar.

Boka analys av din inledning

Säkerställ att dina läsare lockas till fortsatt läsning.


1 500 kr

  • Priset avser text om max 2000 ord. Om du vill att jag läser lite mer av din inledning så tillkommer 15 öre/ord (max 5 000 ord totalt).
  • Din text mejlar du som wordfil till kontakt@gilly.nu efter bokning (mer information kommer).
  • Återkoppling inom två veckor från det att Gilly mottagit din text. 

Gilly är diplomerad lektör som brinner för att hjälpa författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar.  Hon föreläser och bloggar ofta om skrivande och driver skrivkurser.  
 
Som skrivcoach och lektör fokuserar hon på att ge dig  verktyg att förbättra och färdigställa ditt manus på ett sätt som samtidigt bevarar det som är unikt både för din text och dig som författare.